Sunday, June 24, 2012

THANKS :)

orait. hmm lame nampak nya aku menghilangkan diri. well~ malas nak update. taknak sakit kan hati sesapa. pendam lebih baik dari diluahkan. ibarat telan mati mak, luah mati bapak. hmm, so. this week?  i have a great day with someone special. hmm maybe :) and sometimes aku telah buat someone sakit hati. bukan sorang tapi DUA. orait. its my life, and i have to spent my life with my own way. tak salah if nak tahu ape aku buat segalanya. tapi ada part part yang aku rasa aku tak perlu bgitahu. and plesee jangan pernah tnya aku keluar dengan sape. sbb, bnde tu dah forsure tahu aku keluar dengan family. yup! family aku takde la besar mana. sometimes aku kuar dgn a.yeop, angah, abg, along, a.piji, mak, ayah, k.faz, soffiya, eman, and a.erol :) its my family :) ohh, maybe akan termasuk dgn ARIF :S yess. hes not officially my boyfriends ( bakal maybe ) "sangat" *tgn kedada mata ke atas. but love to be friend with him. even dia tersangat lah annoying nya. tapi dia tersangat lah baik nya. yerr, dia nakal. tpi dia sometimes dia memahami aku. :) ohh yea, SW? masih together lagi, even selalu bergadoh sbb hal kecik. but aku taktau siapa yang dah give up. wondering..


kayy, ni kitkat yg SW bagi haritu, pada mula nya aku mintak kat exahh. alihalih org lain yg bagi. and please jangan tnya aku samada aku dah makan ke belom :) tq

ohh, thiss week ape yang terjadi kat diri aku? hahaha. adventure la jugeksss. starting with 18 june (monday) pegi scola macam biasa. perhimpunan yg agak kucar kacir akibat bnyak barang cari tak jumpe. and ramai jugak pengawas yang tak datang. sebut pasal pengawas nii la kan. act, aku kene pegi kursus 3hari 2mlm. tapi aku tak pegi, atas alasan tersendiri. lebih kepada tusyen laa. hihi. tusyen tu mak aku bayar kayy, bukan pakai airliur je byar nya.. biasa lahh , juniorjunior aku ramai yang menghilang. ape sebab pon aku tak tahu. balik dah deal dgn adik syg kite. sure laa fatin kan.. bejalan dgn dia sampai busten. hihi, nnti k.sheme belanja awak air jagung yerr syang :) if balik jalan kakii tu sure la kene pegi balai. tunggu ayah aku free, nak hantar aku balik. nak mintak moto? perghhh mustahil laa dia nak bgi. anak kesayangan dia nii. malam tu, spent my time with tonet :) really miss him. almost 2 month tak jumpe :) layan dia main game. bila ajak makan, taknak. jual mahal. hiihi

tuesday and wednesday aku tak pegi scola. atas sebabb? haha, cikgu ramai takde. so, if aku pegi aku rase aku buang masa jee. kene marah lagi adalahh. almaklumlahh, mulut ta reti diam. bising jer manjang kann. baik aku stayrumah. dapat gak aku kemas rumah buat homework yang tertangguh. SW ada class. inchek arif kite keje ptg. so go on texting with him. pastu senyap jea lahh. hahaha.

thursday. kusut dengan kerja kursus akaun. padahal aku dah siap. tapi cikgu telah memeningkan kepala den ni haaa. balik kene perli dengan mak. act, malm rabu dah janji something dgn a.erol. cume ketidakpastian jadi atau tidak tu je masih raguragu. and aku lupe bgitahu mak. balik tu borak dgn kembar. " ptg nnti kite naik motor pegi beli ice-cream yerr " mak tetibe sound " mimpi laa adik, kakak ada plan lain " aku pelik. ohh, then baru teringat, pegi amek fone tngok text. jadi rupanyaa. kemana? hihihi. sesiap bgai lahh. then brgerak ke .....................................


yerr, genting. indoor jea. but i have sweet moments with my beloved brother :* kay, part ni aku malas nak bercerita. mention bnde ni jea pon aku rase dah ada yang sakit hati. "saingan" katenya. hmm, selagi kite ikhlas mengenali seseorang, selagi tu kite akan dapat menambat hatinya. tak payah gune barang yang mahalmahal cukup dengan kejujuran serta keikhlasan yang diberi. aku bukan materialistik. pemberian orang kite tak patut tolak kan. so, i think you got it my dear.. dua-dua majok. pening kepala. but aku bukan seorang pemujok. aku pernah cakap 'im always with you' so, pepandai laa cari aku. seperti biasa. aku bila masuk bab kene makan ni mmg kepayahan sangat lahh. mmg payah. aku sendiri pon taktahu kenapa. yerr, kena paksa makan. dibuli. janji telah ditunaikan :) hihihi. dahdahh. i will remember this date :) 

next, jumaat. belajar something drpd cikgu fadilah + ustazah juwariah. apedia? takpyh tahu. tapiape yang aku dapat dari kedua-dua cikgu tu tersangat lah baik dan berguna. thanks teacher. disebabkan takde transport nak pegi taman teratai (urusan hidup dan mati) so mintak moto kat ayah. yess, ayah bagii. so, aku jadi la supergirl kat situ. ecehh. elok jea, tngah spent time dgn kengkawan time tu dapat text dari mak " mak kluar pegirumah aunty jap, if mak tak balik lagi, awak ddk la kat taman depan tu kejap " teros tunjuk text kat exahhh. dia gelak -..- sabar jea lahh. bgitahu a.erol :( so, terpaksa lahh aku pegi kat ayah aku untuk mintak kunci rumah. haih~ kesabaran yerr disitu. dah la bebudak bujang kat depan balai tu ramai. yerr, ayah aku seorang anggota polis! lepak jap dgn dyorg, then baru bergerak balik. sabar jea lahh. hmm,dah jadi satu kewajipan bagi not officially boifee aku tu, akan call not officially gf dia ni setiap kali dia balik keje. on call lah dari dia kuar dari tempat keje sampai dia dah sampai kat rumah dia. whoaa. sweet tak? dah diam! malam tu elok tngah texting, tuptup dapat satu text. " 6017******* telah berjaya berkongsi rm ** blablalaaa " hahaha. okay thanks boifee. 


pagi sabtu teros gerak ke scola. ada class akaun. well~ budak akaun nii, jangan pandang sebelah mata :) balik tu nasib laa angah aku ada kat kkb jea. moleh la dia amek aku. takpyah aku nak tunggu berejam kat busten tu -..- then pegi kenduri kawen kawan angah aku merangkap jiran lama aku time duduk berek dulu. simple girl :) dress + jeans jea. apeape? pelik? nak cepat lahh, terpaksa sebat jea baju ape yang aku dah iron. then balik. ptg mcm tu ehemm, a.erol ajak kuar.  pegi kat mak " mak, adik kuar jap yerr dg  a.erol " ayat simple gila mak aku reply " pegi lahh " kay set! sesiap then teros kuar tanpa aku tau hala tuju. yea, surprise! pegi sampai ke shah alam. haha. dengan tujuan nak dinner together. haha. aku mmpu diam jea bila isu makan-makan ni. 

masih disimpan rapi. sayang wooo nak makan. bukan sebab ape. setakat nak beli baru tu, wa takde hal laa. cume pemberian drpd veryveryvery special. :) selalunya SW je yg tahu perangai aku. SW memahami.. pelik itu menarik :D kau hado? 

now : time ; 22.12 currently listening mafa , buatku disana :)
our songs maybe :) first song that he ask me to hear. 

hmm, yg ni pulak adalah, aku yg suruh someone dengar. and setiap kali dia call or text lagu ni yang akan kuar. nak tahu siapa? mehh ddk dgn aku sehari, korang akan tahu nnti. 

okay. thats all. fyi, i love this week very much even ada yg terasa, salah faham, or terkecil hati. tapi sory sayangs, mmg takde niat pon nak bgi sesape terasa. and, aku post bnde ni sume, bukan nak bgi sesape rasa diri dia rendah or pape jea. tapi aku nak share. sharing is caring and loving. betol tak sweetheart? :* 

p/s : if nak pergi, pergi jea. tolong jangan muncul or jangan sesekali patah balik. sakit yang aku alami tu akan lebih teruk jika kau pusing kebelakang. its your life. just go on with your own style babe. 

p/s : ibarat satu pengarang, tiga buah buku yang berbeza. satu buku gembira, satu lagi buku misteri, satu lagi buku adventure. setiap org tak memiliki bnde yang sama. masingmasing ada kelebihan dan kekurangan. jangan rasa diri awk disaingi oleh sesiapa jea. jadi diri sendiri lebih baik :)


lots of ♥